mandag 20. oktober 2008

Bedre seint enn aldri!

Mye har skjedd i livet til meg og Aiko siden sist, og her kommer en aldri så liten oppdatering.

UTSTILLING
2. august var vi på vår første utstilling. Norsk Lapphundklubb arrangerte utstilling på Biri, som ligger rett ved Lillehammer. Vi meldte oss på i sisten liten, og trente som noen gale de få dagene/ukene vi hadde på oss før den store dagen. Jeg var rimelig stressa for at pelsen ikke skulle være bra eller at han ikke skulle oppføre seg pent i ringen.
Det ble mange telefoner til mamma for tips om pelsstell og bading, og endel mail til oppdretter for å høre hvordan pels skulle børstes og poter klippes.
Den store dagen kom, og Aiko var i storform.
Jeg hadde 1000 sommerfugler i magen, for tenk om de ikke syns gullgutten min var like fin som jeg syns han er?? Som 3 par ut i ringen var det ikke mye vi rakk å se før det var vår tur. Litt nybegynnere var vi, men det gikk over all forventning! Aiko stilte seg pent opp, og viste seg fra sin beste side. Når tenner og testikler skulle sjekkes logra han med halen og syns det var riktig så trivelig å få hilse på dommeren.
I første omgang fikk vi rød sløyfe og 1.premie. Vi gikk videre og Aiko vant til slutt Juniorklassen, og endte som 3. beste hannhund i rasen. Vi fikk også CK.
Dommeren sa at han var en stor hanne av utmerket type. Tror dere mor var stolt?? :)

FLYTTING
I august pakka vi sammen sakene våre på Lillehammer, og satte kursen mot Østerdalen.
Her skal jeg studere siste året av min bachelor i Utmarksturisme, og kanskje etterhvert fortsette på en master i Anvendt Økologi. Vi får se hva tiden bringer!
Aiko har fått masse nye hundevenner, da det omtrent er en hund pr. student her på Evenstad. Nå er vi ikke så mange studenter da :P Men det er allikevel mye hunder her. Både jeg og Aiko stortrives. Når jeg er forelesninger er Aiko i hundegården som jeg har på skolen. Der har han selskap av flere andre hunder. Tror han synes det er rimelig greit å være der, men han er veldig glad når jeg kommer å henter han :)


TURER
Vi har også vært flere turer hjemme i Lillesand i løpet av vår, sommer, høst. Aiko har vært med på flere ride- og kjøreturer med mitt andre kjære barn; Hero. Det går kjempebra! Hero er verdens snilleste hest når det kommer til hunder, og det tror jeg Aiko syns er veldig greit. Bildet er fra begynnelsen av september da jeg var hjemme sist.

Vi har også vært på påsketur i Trollheimen, der Aiko fikk prøve å trekke meg litt på ski. Det gikk rimelig greit så lenge det var noen foran ;)

Utenom det har vi vært på masse overnattingsturer på nordseter og i nærområdet på Lillehammer. Aiko begynner å bli en dreven turhund som elsker å være ute på farten. Vi koser oss begge to!

For et par dager fikk vi testa ut den nye springeren også. Aiko har ikke helt skjønt poenget med å dra, så det var heller jeg som dro han med. Jeg var sliten etter den sykkelturen! Hehe. Jeg regner med at det kommer seg etterhvert. Han må bare ta poenget først.

Ha en fin høst!

Voff!2 kommentarer:

Minna sa...

Greetings from Finland!

I went to see photos Jussi´s son. He looks handsome boy.

You have gone so good in dogshow,
Congratulations! :)

Regards
Minna & father Jussi

Anonym sa...

Thank you very much! :)

If you want to se more pictures of Aiko, you can e-mail me on:
Kikki_J@hotmail.com

It would have been great to get some photos of his handsome father too.

Best Regards

Kristine & Aiko